Kolumna

Prst Istine

Biti zaljubljen i voleti stvarno, šetati zagrljen ili držeći se za ruke danas je postalo “skroz” OUT … Znaš ono IN and OUT …. hoću reći, prvo je prestalo biti IN, a onda se polako zagubilo, izgubilo i ustupilo mesto nekim čudnim formama i izrazima (Slang) …..

I OVO zapamti dobro, trebaće ti … U javnosti, niukom slučaju ne smete dotaći voljenu osobu, a kamoli je poljubiti. To nikako ne raditi jer je to AUT sa velikim A. Moraš biti ukalupljen u sve nove trendove ma kakvi oni bili.

Spoljnje manifestacije, i izlive ljubavi, naravno, prati uvek i određeno unutrašnje strane duše. Danas je ta duša polu-hladna, polu-proračunata, polu-izdresirana, i tako unedogled ….

Današnje generacije ne znaju šta su to leptirići u stomaku, klecanje kolena, grč u grudima … Ne znaju šta znači RAZUMETI i oprostITI SVE … Ne znaju šta znači pronaći mir i spokoj u nečijem pogledu. Ne znaju šta znači voleti bezgranično i bez ikakve rezerve, predati se celom dušom i telom voljenoj osobi, zauvek …. Ne znaju ….

Ne znaju toliko toga, toliko od onoga, što je za mnoge predstavljalo i predstavlja smisao života? …..

I onda kao neki klasični izuzetak koji potvrđuje već od nekih ustavljenih nepisanih pravila, otkrivate u gradu, tom istom gradu, polupraznih ili praznih duša i srca, tom našem gradu, sada već duševno zahladnelom, čovek koji ume da voli – pravi je RARITET!

Čoveka koji se jednom zaljubio zauvek i koji i dan danas voli. Neafirmisani, neobjavljeni pisac koji spada u one retke muškarce, ako uopšte još ima, koji napadnim “modernim” devojkama još uvek uporno govori “NE”, ostajaći postojani u onome, i verni svojoj jedinoj ljubavi. Ti, ili Taj, ili Ja smo možda poslednji romantičari ….

Ja sam mojoj ljubavi posvetio knjigu, ove kolumne, članke, pesme ….

Piše
Milan Novaković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com