DruštvoZdravlje

“Provetrimo Niš, dišimo slobodno!”, protest u organizaciji odbornika niškog DS-a

Odbornik u Skupštini grada Niša i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković, organizator je protesta “Provetrimo Niš, diši slobodno!” koji je zakazan za petak 24. decembar u 18 časova.

Protest će se održati ispred Skupštine grada Niša u Ulici Nikole Pašića, a osim Stankovića na okupljanju će govoriti i aktivista Miloš Bošković.

Miodrag Stanković, odbornik DS-a u Skupštini grada Niša

„To će biti građanski protest. Ne radi se o političkom protestu, niti je ideja da se na ovoj temi politički nešto radi. Ovde se radi o inicijativi, o realnim problemima koje građani imaju“, rekao je Stanković.

Prema rečima Stanovića protestno okupljanje će organizovati povodom zagađenog vazduha u Nišu, kako kaže prouzrokovanog nesposobnošću gradske SNS vlasti da na adekvatan način reaguje.

“Pozivam sve građanke i građane Niša na protest. Vreme je da dišemo slobodno! Vreme je da sve što zagađuje Niš i ugrožava život naših sugrađana ode iz našeg grada!”, rekao je Stanković.

Niš je na dnu svake liste, osim po stepenu zagađenja. Tu je na prvom mestu. Nije na čelu samo po zagađenju vazduha, već i života, naveo je Stanković u saopštenju i dodao da je upravo zato neophodno provetravanje Niša.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com