Društvo

Provera i osposobljavanje dela kanalizacione mreže u selu Popovac

U toku je postupak defektaže, na osnovu koga će se izraditi specifikacija potrebnih radova da bi se u konačnom omogućilo povezivanje i funkcionalnost dela prethodno izgrađene kanalizacione mreže u selu Popovac. Ovaj kanalizacioni sistem se nalazi u severozapadnoj zoni sela Popovac, izgrađivan je etapno, od strane više izvođača i u sledećoj fazi treba da bude povezan na Popovački kolektor.

Direktor JКP“Naissus“Niš, Goran Milosavljević sa saradnicima je obišao selo Popovac, kako bi se obavile konsultacije sa predstavnikom za komunalna pitanja iz tog sela, i utvrdio okvir potrebne specifikacije za izvođenje predstojećih radova.

“Nakon obilaska kanalizacionih punktova utvrdili smo da ovaj, veći deo izgrađene kanalizacione mreže u selu Popovac, nakon izrade specifikacije potrebnih radova treba da omogući osnovnu funkcionalnost i nesmetano korišćenje za domaćinstva u ulicama gde je mreža urađena”, istakao je v.d.direktora JКP“Naissus“Niš, Goran Milosavljević.

Кrenulo se sa utvrđivanjem potrebnih radova za ispitivanje, čišćenje i ispiranje šahti i kanalizacionih cevi u ulicama gde je mreža izgrađena, ističu u JKP Naissus. Radovi će se obavljati u ulicama: Jablanička sa prilazima, deo Maršala Tita, 29. Novembar, 7 Juli, deo Dragoljuba Đorđevića sa prilazima, Borisa Кidriča (prilaz), Poljska i deo Mila Đurđanovića. Nazivi ulica su iz perioda projektovanja, naglašavaju u niškom vodovodu

“Ova sekundarna kanalizaciona mreža čeka da bude povezana na Popovački kolektor, u ulicama Borisa Кidriča i Maršala Tita”, dodaju.

Mreža je prečnika ID 300 milimetara, procenjene dužine 4200 metara. Pored ovoga postoji mogućnost priključenja korisnika na primarnu kanalizacionu mrežu izgrađenog Popovačkog kolektora u ulicama Borisa Кidriča i Maršala Tita. Ovaj kolektor je prečnika ID 500 milimetra, i njegova okvirna dužina je 1600 metara. Popovački kolektor dolazi iz pravca radne zone Sever, silazi i uliva se u reku Nišavu, u visini Ciganskog ključa.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com