Društvo

Protestovali vlasnici lokala u “Podzemnom prolazu”, tvrde da su izloženi represiji inspekcije

Oko pedesetak vlasnika lokala u podzemnom prolazu, protestovali su danas ispred Gradske kuće zbog toga što su, kako napominju u poslednjih šest meseci izloženi “nevidjenoj represiji” inspekcije, odnosno poreskih inspektora.

Oni tvrde da legalno posluju, imaju prijavljene radnje, ali da inspektori pronalaze najrazličitije razloge da ih kazne i zatvore im radnje.

“Najveći problem je što se vrši pritisak na nas sitne preduzetnike. Niko nije protiv toga da se vrši kontrole i da se sve uvede u red kao što i država hoće, ali oni kreću nekim naopakim putem”, kazao je Srećko Mladenović, preduzetnik.

Mladenović ističe da se susreo sa sličnom situacijom kada mu je inspekcija, pre nepunih mesec dana zatvorila radnju na 15 dana zbog, kako kaže, 120 dinara viška u kasi.

Prema njegovim rečima, prvo zatvaranje je na 15 dana, zatim sledi drugo od tri meseca i kazna od 500. 000 dinara.

“U radnji nema ni jednog artikla koji toliko košta, već su svi iznad 1.000 dinara, pokušavao sam da objasnim inspekciji. Ko će da izdrži zatvaranje, gde su troškovi kirije, plata za radnike, doprinosi i svi tehnički troškovi”, pita on.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski primila je učesnike protesta i uzela njihove zahteve u razmatranje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Како да се понашају власници срушених локала “Цветне пијаце” ? Од пројекта “Београдска капија” већ 1 годину (а сигурно још 5 год.) нема ништа – само штета и социјални проблеми !

  2. Epa ovako, cisto da se zna 70% radnice u istom tom podzemnom, prijavljene su na radno vreme od 4h a rade svaki drugi dan po 12h, prijavljene na minimalac a kada im se plata uplati vrate svojim gazdama, i rade za platu od 25000. Ne kucaju racune i ne placaju porez, treba ih zatvoriti i da se napokon zavede red u ovoj drzavi. Kako u Forumu i u Delti kucaju racuni i posluju kako treba, ovi kradu i sada kad ne mogu vise sada im je losa vlast i drzava.

  3. Svi hoće za druge da bude po zakonu, a za sebe ne mora po zakonu. Nedisciplinovani ljudi, bahati, koji hoće da uzmu od države i tuđe, a što više da se obogate na tuđi račun. To je razmišljanje trgovaca u Nišu.

  4. VLASNICI LOKALA SA CVETNE PIJACE TAKODJE U PROTEST! ULICA ZOVE!!! A DA LI SVI OSTALI KUCAJU RACUNE? CVECARE, MEDIJI, KAFICI, KAFANE, RESTORANI…? I NE MOGU BITI NA METI SAMO LJUDI IZ PODZEMNOG! ISTI ARSINI ZA SVE!!! DOK NESMETANO KRIMINALCI I TAJKUNI KRIJU ŠECER, ULJE ITD. DRZAVA JURI SITNE TRGOVCE IZ PODZEMNOG! SMESNO!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com