Politika

Protestom ispred Skupštine grada Niša opozicija zatražila Vučićevu ostavku

Pistalice Pokreta Dveri, Nove Demokratske stranke Srbije, Srpske stranke Zavetnici i Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije okupile su se danas ispred Skupštine grada Niša kako bi odale počast nedužnim žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine ali i zatražile ostavu predsednika Aleksandra Vučića i odbacivanje francusko-nemačkog predloga za Kosovo.

Narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković je istakla da je 24. marta pre 24 godine pregaženo međunarodnog pravo “divljačkom” agresijom NATO pakta, a da je sada Vučić pogazio Ustav i sve zakone Srbije prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma.

Fito: B.LJ.

“Prihvatanjem tog NATO-EU sporazuma lažnoj državi Kosovo omogućava se teritorijalni integritet i obeležja državnosti. Mi smo ovde da Vučiću kažemo da to nije moguće. Ne možemo da prihvatimo predaju južne srpske pokrajine”, kazala je Milenković Kerković.

Fito: B.LJ.

Ona je podsetila da je tokom NATO agresije nastradalo 60 građana Niša, a 300 je ranjeno.
Vili Hadžić iz Zavetnika naglasio je da se prihvatanjem francusko-srpkog sporazuma kompletna srpska duhovna baština na Kosovu predaje u ruke “lažnih Ilira”.

“Sledeće što sledi je nalog našim monasima iz Pećke patrijaršije, Gračanice, Visokih Dečana i svih ostalih manastira na Kosovu da se isele”, izjavio je Hadžić.

Narodni poslanik Nove DSS Zoran Stojanović nazvao je Aleksandra Vučića “najvećim izdajnikom” u istoriji srpskog roda i istakao da niko nema pravo da daje ono što su nam očevi i dedovi ostavili u nasleđe.

Fito: B.LJ.

Učesnici protestnog skupa nosili su zastave i transparente na kojima je između ostalog pisalo “Vučiću pregazio si ustav”, “Ne kapitulaciji”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Вили је један од оснивача СНС у Нишу. Његова критика локалне неспособности је утемељена у реалној инвалидности власти.

  2. Ovi iz Dveri,zavetnici i slicni nisu Srbi ,vec placenici.Nije mi jasno,50 ljudi protestvuje,ma dajte im motike ali da okopavaju kukuruz.Ne kapiraju da sami sebi kopaju jamu sa ovim idiotskim protestima.Sram ih bilo.Nema naroda iza njih,samo padaju.

  3. Људи се представљају именом и презименом. Анонимни су ботови Шиптара вучићија – нељуди!

  4. Сваки вид отпора против овог споразума је за сваку похвалу. Ја сам била иако нисам члан нити једне од ових странака али разумем да овај споразум значи да ће велика Албанија сутра да нам закуца на врата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com