Društvo

Protest UPSS-a ispred Skupštine grada: Toplana da vrati novoac Nišlijama

Protestom ispred Gradske kuće Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) zatražio je da Gradska toplana korisnicima daljinskog grejanja nadoknadi štetu od oko milijardu dinara zbog toga što je, kako je rečeno, naplaćivala mnogo više svoju uslugu nego što je njena cena koštanja.

Jedan od lidera Udruženog pokreta slobodnih stanara Đokica Jovanović je istakao da je istraživanje tog udruženja pokazala da je Gradska toplana uzela od gradjana Niša oko milijardu dinara više nego što je to bilo potrebno.

“Državna revizija je pokazala da Toplana naplaćuje mnogo više i pokazala koliko je to više preko cene. U nalogu Državnog revizora stoji da taj novac treba da se vrati”, izjavio je Jovanović.

On je kazao da i naš zakon propisuje da svaka roba ili usluga koja je preplaćena treba da se refundira.

 

On je rekao da je poslednjih godina grad Niš ostao bez niza značajnih insititucija, poput Regionalne privredne komore i televizije, tako da sav novac koji su nekada te institucije dobijale, sada ide državi.

Članovi UPSS-a su takodje zatražili da direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović bude smenjen zato što je javno izjavio da su Nišlije štetne za državu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com