Društvo

Protest ugostitelja na centralnom gradskom Trgu

Suočeni sa finansijskim problemima zbog raznih odluka Kriznog štaba i Vlade Srbije, niški ugostitelji najavili su protest za danas u 15 časova. Kako je navedeno u pozivu koji se širi društvenim mrežama, protest je namenjen svim ugostiteljima, ali i pevačima, bubnjarima, trubačima, i ostalim muzičarima… Pozvani su svi oni koji zbog trenutne situacije nemaju posla. Tu spadaju i fotografi, kozmetičari, frizeri, dekorateri…

Organizator protesta nije poznat, ali oni koji najavljuju da će doći na Trg kažu da će protestovati jer im je uskraćeno pravo na rad, pa samim tim i život.

“Ne može da nam brane da radimo, da nam skraćuju radno vreme i da nam na kraju meseca isporuče 100% poreze i doprinose na plate. To nije normalno!”, isiču ugostitelji.

Oni su izrevoltirani i čestim javnim okupljanjima u Beogradu, kojim niko ne staje na put, poput koncerta Crvene Jabuke. Ugostitelji poštuju mere i nemaju veze za organizovanjem žurki. Oni ne vide razliku u radu preko nedelje i za vikend.

Protest će uslediti nakon sastanka Kriznog štaba na kome će se odlučivati o novim merama. Prema najavama zvaničnika očekuju nas strožije mere za vikend.

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemijska situacija, zakazana je za 11 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com