Politika

Protest u Nišu: Vučić da ode da bi građani bili slobodni

Nezadovoljne Nišlije okupile su se sedmi put zaredom na centralnom niškom trgu na protestu „1 od 5 miliona“, a predstavnici Pokreta mladih „Za Niš bez straha“ poručili su da Aleksandar Vučić treba da ode kako bi svi ostali gradjani bili slobodni.

„Ne želimo da nas vodi vlast sa rupama u znaju i rupama u stručnosti. U Nišu se samo povećava broj rupa na ulicama i u budžetu. Ne želimo da naš grad i država budu rupa u Evropi“, rekao je Miljan Marković iz Pokreta mladih „Za Niš bez straha“.

Marković je pročitao deset zahteva Pokreta mladih i istako da se svi njihovi zahtevi mogu da svedu na jedan – da Aleksandar Vučić ode i da sa sobom povede Anu Brnabić, Zoranu Mihajlović i sve druge uz čiju pomoć vlada.

“Nema slobode i budućnosti Srbije sa ovom vlašću. Ne želimo da državom i gradom više upravljaju oni koji krše ustav i zakon”, izjavio je Marković.

Avokat Božidar Prelević poručio je okupljenim gradjanima da glavni problem ove države nije Aleksandar Vučić već svi oni koji zarad malo para pristaju da krše zakone, da ucenjuju, lažiraju izbore i “pritiskaju” sudove i policiju.

“Nakon sedam godina stezanja kaiša Srbija danas ima deset milijardi dolara već spoljni dug. Kome je otišlo ono što je uštedjeno? Zajedničko naše se preliva u samo njihovo”, istakao je Prelević.

Prema njegovim rečima, gradjani Srbije do sada su imali samo dve mogućnosti – da se sele ili da budu žrtve.

“Šest godina je Srbija ćutala i sada je rekla “dosta”. Sloboda se mora osvajati korak po korak i mi smo počeli da je osvajamo mirno i nenasilno. Misli vlast da ćemo se umoriti iako zna da je naš kondicioni trener bio Slobodan Milošević”, rekao je Prelević.

On je rekao da je neophodno da bar šest meseci imamo slobodne medije da bi se stvorili osnovni preduslovi za normalne, poštene i fer izbore.

Protest je kao i obično završen protestnom šetnjom centralnim gradskim ulicama. Za sledeći petak najavljeno je novo okupljanje na Trgu kralja Milana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com