Društvo

Protest u Nišu: Mame su ZAKON

Inicijativa “Mame su zakon” koja okuplja porodilje, mlade i buduće mame koje traže izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom održaće drugi po redu protest na kojem će predstaviti probleme sa kojima su suočene i predloge kako da se ti problemi reše.

Protest je zakazan u centru Niša, na Trgu Kralja Milana, u četvrtak 11. oktobra od 17 sati.

“Inicijativa #MameSuZakon poziva sve mame i buduće mame iz Niša, kao i sve druge zainteresovane građane da podrže zahteve ove grupe. Dobrodošli su svi koji žele da podrže našu inicijativu, s tim što napominjemo da je izuzetno važno da nema bilo čijih stranačkih obeležja kako se ne bi odvlačila pažnja sa gorućih problema”, ističu organizatori.

Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom stupio je na snagu 1. jula ove godine, a njegovom primenom mnoge žene će za vreme porodiljskog odsustva, odnosno odsustva radi nege deteta, primati “sramne” mesečne nadoknade među kojima ima rešenja na 1000, 2000, 3000 dinara, dodaju organizatori okupljanja u Nišu.

“Cilj okupljanja je podizanje glasa kojim želimo da postignemo izmene lošeg zakona koji će mnoge porodice ostaviti na rubu egzistencije”, stoji u pozivu na protest.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com