Društvo

Protest u Nišu, dan peti (foto/video)

Nezadovoljni opštim stanjem u državi, građani Niša su peti dan zaredom protestovali na ulicama Niša.

Protest je završen ispred zgrade Policijske uprave Niš, gde su demonstranti uputili poruku policiji da pređe na njihovu stranu.

Molimo sve vaše kolege da što pre pređu na našu stranu. Nismo ni huligani, ni SNS botovi, niti smo plaćeni. Ovo je niška mladost koja želi bolju budućnost. Ovo su mladi ljudi, nečija deca, možda i vaša. Mi smo jedan narod. Ne dajte da nas dele, budite sa nama”, poručili su učesnici protesta i pozvali građane da im se priključe sutra od 19 sati ispred zgrade niškog parlamenta.

Protestna kolona danas je krenula ispred Skupštine grada, prošla Voždovom ulicom ka Kliničkom centru i sve vreme uz skandiranje pozivala sugrađane da se priključe protestu.

U protestnoj koloni koja je prošla i Bulevarom Nemanjića su bili studenti i mladi ljud, koji su pozvali okupljene da ne nasedaju na provokacije. Sa njima su bili profesori niških obrazovnih ustanova, a bilo je i porodica sa decom.

Demonstranti su prošli i pored sedišta Srpske napredne stranke bez zadržavanja i nastavili ka zgradi Policijske uprave Niš.

Foto: S.P.

Protest je protekao mirno, uz pištaljke, transparente, srpske zastave i muziku sa razglasa.

Osim policijskog vozila koje se kretalo ispred kolone, prisustvo policije na niškim ulicama bilo je minimalno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. 200 ljudi od toga 90% njih ima 20 godina pa i manje govori policiji da predje na njihovu stranu. I sta da policija predje, kaze evo sa vama smo sta onda? Kako dalje, kako bolje?

    Na netu ima klip da u Beogradu policija u civilu pokusava da uhapsi mladica koji gadjao kamenicama a mirni demonstranti prave zivi stit oko njega i sprecavaju hapsenje. Posle kazu to su Vucicevi batinasi i mi nemamo veze sa njima. Koga lazete? Zato od ovih protesta nema nista a ova omladina definitvno se zabaljva i pravi zajebanciju jer im dosadilo na keju. Bez ikakvog smisla i cilja a i logike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com