Društvo

Protest “Srbija protiv nasilja” biće održan i u Nišu

Građani Niša i sinoć su se okupili spontano na Trg kralja Milana i pružili podršku građanima iz drugih gradova Srbije koji su protestovali protiv nasilja.

Posle Beograda i Novog Sada, u sredu 18h na Trgu Kralja Milana u Nišu biće održan protesni skup “Srbija protiv nasilja” Skup će biti održan na poziv opozicionih stranaka. Oni će i na skupu u Nišu ponovo zatražiti ostavke ministara i ukidanje dozvola, kako kažu, mejnstrim medijima pod kontrolom države koji promovišu nasilje i kojima često u programu gostuju osuđeni ratni zločinci i kriminalci, navodi agencija.

Pozivaju sve sindikate, prosvetne radnike, studente, djake, nevladine organizacije i sve Nišlije da svojim prisustvom, zajedno pošalju poruku da nasilje u javnom prostoru mora da prestane.

Opozicija traži hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, ali i smenu Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa

Zahtevaju i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Smatraju da je potrebno hitno sazvati sednicu Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.

Rok za ispunjenje svih zahteva protesta je do petka, 12. maja, podsećaju.

Proteste organizuju: Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno, Demokratska stranka, Zeleno-levi klub i Pokret slobodnih građana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

    1. Koje jadno spontano.Nemogu da dodaju petoro ni na kućni savet.Ovo je manipulacija narodom od strane profitera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com