Društvo

Protest meštana Donjeg Međurova: Izgradnja rampe ili blokada saobraćaja

Više stotina meštana Donjeg Medjurova, Čokota i Novog Sela okupilo se danas na pružnom prelazu kod Donjem Medjurova izražavajući tako protest što na tom mestu još nije postavljena rampa, što je, kako su istakli glavni uzrok tragične saobraćajne nesreće u kojoj je izgubljeno pet života.

Meštanima se ovom prilikom obratio i predstavnik “Železnica Srbije” Miško Marić i rekao da je od 22. decembra uvedeno zaustavljanje svih vozova ispred ovog putnog prelaza i neprekidno dežurstvo radnika železnice.

„Dežurstvo železničara trajaće do modernizacije pruge od Niša do Brestovca”, rekao je Marić ne navodeći rok za modernizaciju pruge.

Meštani su najavili da će od naredne nedelje krenuti sa svakodnevnim blokadama pruge i puta ukoliko već narednih dana ne počne postavljanje rampe na pružnom prelazu.

Zlatomir Živković iz Donjeg Medjurova kazao je da stanovnici tog sela već četrdeset godina “plaču za rampom”.

“Beograd sija kao Las Vegas, a ovde nemaju para da postave jednu rampu. To je sramota. Još kažu da Železnica nema odgovornost. Pet žrtava i niste odgovorni”, istakao je Živković.

On je kazao da nisu tačne tvrdnje Železnica Srbije da je na pružnom prelazu u Međurovu dobra vidljivost.

“Jutros je bila magla i vidljivost nije bila veća od 20 metara. Ljudi iz Železnice se nisu pojavili poslednjih pet godina ni da pokose travu. Trava je bila do bandere. Lažu da su čistili prelaz”, rekao je Živković.

Predsednik Saveta gradjana Donjeg Medjurova Žarko Rajović kazao je da su meštani svih proteklih godina uzaludno tražili od Železnice da napravi rampu.

“Dežurstvo železničara nije za nas rešenje. Jedino rešenje je rampa. Aman ne pravimo ovde Ajfelovu kulu. Dve motke i automat. Napraviše Beograd na vodi, brda skidaju, a ne mogu dve motke da stave”, izjavio je Rajović.

Meštanin Donjeg Medjurova Dejan Rajković takodje je rekao da stanovnici Medjurova ne prihvataju dežurstvo železničara kao rešenje problema sa pružnim prelazom, već isključivo postavljanje rampe.

“To nije rešenje, ovo nije srednji vek. Da li će taj čovek da dodje posle ponoći da dežura. Prelaz je neosvetljen. Kada prolazi teretni voz, ništa se ne vidi, automobilom možete da udarite u voz”, rekao je Rajković.

Meštani su najavili da neće dozvoliti deci da idu u školu ukoliko vrlo brzo ne počne postavljanje rampe, jer ne mogu da dozvole da deca autobusom prelaze preko vrlo rizičnog pružnog prelaza.

Predstavnik “Železnica Srbije” Miško Marić rekao je danas da je Vlada Srbije obezbedila 63 miliona evra za modernizaciju pruge i putnih prelaza od Niša do Brestovca.”

Marić je rekao da je “Železnica Srbije”, iako nije kriva za nemili dogadjaj, preuzela sve dodate mere kako više ni “greška pojedinca” ne bi mogla da proizvede tragediju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com