Društvo

PROTEST ispred niškog Centra za socijalni rad

Mame koje su okupljene u Udruženju “Porodična filharmonija” i one koje su članice Facebook grupe “Ćaskalište za mame iz Niša” podržavaju inicijativu neprofitne organizacije “Žene protiv nasilja” koja organizuje skup ispred Centra za socijalni rad “Sveti Sava” u ponedeljak 17. juna u 10 sati.

Skup je organizovan kao niški odgovor na dva uzastopna zločina u beogradskim Centrima za socijalni rad, kada su ubijene dve žene i jedan dečak a povređeno je i nekoliko socijlnih radnika.

Ove mame žele da na ovaj način skrenu pažnju gradskih institucija i potraže veću zaštitu dece i žena žrtve nasilja.

“Sve pozivamo da najoštrije osudite zločine koji su se dogodili i pozovemo nadležne na nultu toleranciju nasilja i na preuzimanje odgovornosti instutucija i pojedinaca u njima, tražimo najstrožite kazne za zločince i preduzimanje svih mogućih mera kako bi se sprečilo da još neka nedužna žrtva izgubi život u pokušaju da pobegne iz pakla porodičnog nasilja! Zajedno možemo i moramo da podignemo glas u ime onih koji to više ne mogu”, kaže Perić Gordana

Ove mame su odlučne da nasilje mora odmah da se zaustavi.

“Moramo zaustaviti nasilje, moramo zaustaviti femicid. Moramo preuzeti odgovornost. Moramo živote staviti na prvo mesto. Moramo životu bez nasilja dati prioritet”, piše u pozivu koji su uputili svima od kojih očekuju podršku.

Ove mame pozivaju sve Nišlije da im se pridruže u što većem broju.

Centri za socijalni rad u Beogradu najavili su obustavu rada na sat vremena u ponedeljak kako bi pozvali nadležne institucije da zaštite njih i njihove korisnike od nasilnika.

Za sada nije poznato da li će i niški Centar za socijalni rad da se priključi protestu, jer se čeka odluka sindikata.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com