Politika

Protest demokrata počeo iz Niša

Dan uoči obeležavanja 17 godina otkako je Slobodan Milošević izgubio izbore, Demokratska stranka započela je u subotu protest protiv aktuelne vlasti tribinom na amfiteatru na keju u Nišu. Tom prilikom Nišlijama su se obratili predsednik stranke Dragan Šutanovac, potpredsednik Branislav Lečić i general u penziji Sreto Malinović.

Sa protestima su iz Niša krenuli simbolično, jer je u tom gradu 1996. počeo talas pobune protiv Miloševićevog režima.

„Niš je mesto koji zbog onog u prošlosti zavređuje da bude jadna od prvih mesta gde treba da se  sa građanima pogledamo oči u oči. Ovde smo da razgovaramo sa građanima Niša i čujemo njihove probleme, ali i da im ponudimo naša rešenja“, rekao je Šutanovac.

Potpredsednik stranke rekao je okupljenim Nišlijama da će ta stranka ići od grada do grada i razgovarati sa ljudima, pošto je to trenutno jedini način komunikacije sa opozicijom.

„Ova akcija podrazumeva kontakt sa narodom pošto smo sa svih strana zakočeni da komunicirao sa ljudima. Želimo da dobiju bar onu drugu stranu istine koja se upeglava i upevava. To nema veze samo sa izborima već ima veze sa otrežnjenjem koje je odavno već ovde uspostavljeno na takav način da se raznim opijatima preko medija projektuje lažna slika pa ljudi nemaju pravu istinu. Naš zadatak je da probudimo građane da učestvuju u političkom životu“, kazao je Lečić.

Branislav Lecic

General u penziji Sreto Malinović pred Nišlijama je istakao nezadovoljstvo zbog pregovora koje Vlada Srbije vodi sa Ramušem Haradinajem.

„Tim gestom ponižen je narod, a pre svega porodice onih koji su završili u „žutoj kući“. Postoje neke granice dostojanstva koje se ne mogu preći“, rekao je Malinović.

Na tribini “Dogovor za budućnost” u Nišu, najstarija opoziciona stranka građanima je predstavila program, kao i neka od rešenja problema sa kojima se građani susreću.

Oni ističu da u proteste kreću jer žele da promene sliku Srbije kroz razgovor sa ljudima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com