Merošina

Prosečna plata u Merošini među najnižim u zemlji

Najnižu prosečnu platu u Srbiji, protekle godine zarađivali su zaposleni u Svrljigu. Odmah za njima našle su se i druge opštine u okolini Niša, među kojima i Merošina sa prosečnom platom od 36.776 dinara. Najveće plate zarađivali su zaposleni iz beogradskih opština, duplo više od zaposlenih u Svrljigu, Gadžinom Hanu ili Merošini.

Najmanje su protekle godine zarađivali zaposleni u Svrljigu, gde je prosečna plata iznosila samo 32.152 dinara. Odmah za Svrljigom, našle su se i druge rubne opštine oko Niša. Gadžin Han sa prosekom 34.391 dinar, Ražan 36.110 dinara i Doljevac 36.834 dinara. Prosečna plata u Merošini prošle godine iznosila je 36.776 dinara i pored svojih komšija najniža je u Srbiji, dok je u Niškim opštinama prosek 46.383 dinara, piše Politika.

Najveće prosečne plate su u centralnim beogradskim opštinama, tako je najveći prosek plata u opštini Vračar 78.619 dinara, a odmah za njima u opštini Novi Beograd sa prosečnom zaradom od 75.469 dinara, dok je prosečna plata za grad Beograd bila 60.689 dinara.

Zbog promene metodologije obračunavanja prosečnih zarada opština Surčin nije više lider po visini zarada. Proteklih godina lidersko mesto dugovala je pre svega Aerodromu „Nikola Tesla“.

Nastavljen je trend da su opštine na severu zemlje sa većim primanjima, dok su na jugu svetli primeri Pirot sa prosekom 51.968 dinara i Medveđa 45.143 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com