Virus KoronaZdravlje

Propisani protokoli u slučaju pojave virusa u školi

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji stabilna, ali da i dalje postoji značajan broj novozaraženih koronavirusom, zbog čega ne sme biti opuštanja.

Kisić Tepavčević je, nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, poručila da nam je sada više nego ikada potrebno da se ponašamo odgovorno i da svi damo doprinos tome da se što pre suzbije transmisija virusa u našoj populaciji.

Ona je naglasila da se smanjuje broj obolelih i preminulih od te bolesti, ali da je neophodno da se i dalje sprovode sve mere, poput nošenja zaštitnih maski, držanje distance i pranja ruku.

Prema njenim rečima, na današnjoj sednici Kriznog štaba nije doneta nijedna nova mera, a evaluacija je pokazala da su one dale rezultate i da je Srbija na dobrom putu kada je u pitanju borba sa virusom.

Zamenica direktora “Batuta” je rekla da je rano govoriti o prenošenju virusa u školskoj sredini jer su od početka nove školske godine prošla tek četiri dana.

“Ono što je jako bitno, moramo naglasiti da je Institut ‘Batut’ napravio tačan set protokola, koji uključuje sve moguće situacije, uključujući pojavu virusa u ovoj sredini i da će se reagovati po tim smernicama ukoliko se pojavi ovaj virus u školskoj sredini”, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Postoje dva slučaja zaraze dece pre početka školske godine i sve službe su reagovale dobro kako bi se sprečilo širenje virusa u školskoj sredini, rekla je ona, podsetivši na to da je „Batut“ napravio protokole u slučaju pojave virusa u školama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com