Hronika

Pronađen i vraćen u zatvor jedan od odbeglih “prekršajaca”

Jedan od “prekršajaca”, koji su se prema rečima Uprave za izvršenje zavodskih sankcija udaljili iz niškog zatvora, pronađen je i vraćen u tu ustanovu. Radi se o dvadesetčetvorogodišnjem M.K. iz Babušnice, kome nije prvi put da boravi u zatvoru.

On je noćas ponovo doveden u niški KPZ, ali se sada nalazi u delu gde su i druga osuđena lica.

Kako su Niške Vesti već pisale da više ne borave u zatvoru saznalo se na prozivci 24. februara. Nikome nije bilo jasno zašto su otišli iz zatvora kada je jedan trebalo da izađe za sedam dana, drugi za deset, a treći za mesec i po dana.

Kako saznajemo oni su pobegli iz niškog zatvora tako što su iskopali rupu na zidu čajne kuhinje, zbog čega je jedan pripadnik Službe za obezbeđnje suspendovan. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je on suspendovan do okončenja disciplinskog postupka.

“Sva trojica su bila u trećem paviljonu, odnosno delu gde se nalaze zatvorenici koji imaju prekršajne kazne. I taj deo se zaključava, jer oni ne smeju da se mešaju sa osuđenicima. Izvukli su ciglu iz zida na čajnoj kuhinji i tako otišli iz zatvora. Nisu se javili tokom prozivke, pa se odmah proširila priča među zatvorenicima da ih nema”, saznaju Niške Vesti.

Međutim u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da nije reč o bekstvu već o udaljenju iz zatvora. U tom delu postoje karaula, ograde stražari i druge fizičko – tehničke prepreke tako da isključivo može da se govori o udaljenju, a ne o “bekstvu.

 

Pobegla tri osuđenika iz KPZ-a Niš?

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com