Hronika

Pronađeno preko 340.000 evra, uhapšeni sirijiski državljani

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Regionalnim centrom granične policije prema Republici Bugarskoj, Upravom carina i Posebnim odelјenjem za suzbijanje krijumčarenja Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su sirijske državlјane  M. K. (1994) i I. A. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

 

“Policija i carinici su na Graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz Srbije, prilikom kontrole, u vozilu „pasat“ švedskih registarskih oznaka u kojem su se nalazi osumnjičeni, pronašli u specijalno izrađenom bunkeru, ispod prtlјažnika, ukupno 343.040 evra, u različitim apoenima, za koje se sumnja da potiču iz kriminalne delatnosti”, saopštio je MUP Srbije.

U Upravi carina pojašnjavaju da su putnici carinicima na prelazu rekli da sem ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.  Ubrzo su njihove sumnje potvrđene, jer su primetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sedišta, naknadno montiran.

“To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-penom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe. Čim su otvorili deo skrivenog bunkera, carinici su zatekli dve plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim evrima. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 evra. “, isitču u Upravi carina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com