Hronika

Pronađena bomba na niškom aerodromu

Na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu danas oko 10,45 pronadjen je deo neeksplodirane eksplozivne naprave, potrdili su u Policijskoj upravi u Nišu.

U policiji su kazali da je u toku uvidjaj i da policija obezbedjuje mesto na kome je deo naprave ponadjen.

Prema nezvaničnim informacijama, deo kasetne bombe pronašli su radnici koji rade na proširenju aerodromskog kompleksa.

Kasetna bomba je najverovatnije ostala iz perioda NATO bombardovanja.

Direktor JP “Aerodromi Srbije” Mihajlo Zdravković je rekao da je deo kasetne bombe danas pronadjen van kompleksa aerodroma “Konstantin Veliki”, u starom koritu reke Nišave.

“Na tom prostoru se izvode radovi zbog postavljanja novog sistema svetlosnog obeležavanja aerodromske piste. Radnici su pronašli metalni deo kasetne bombe, odnosno čauru bez upaljača i eksplozivnog punjenja”, izjavio je Zdravković.

 

On je rekao da su radovi izvodjeni uz nadzor pirotehničara, koji su o pronalasku dela bombe odmah obavestili nadležne institucije i čaura je uklonjena.

Prema njegovim rečima, radovi koji se rade na dubini većoj od pola metra u samom kompleksu aerodroma i njegovoj blizini izvode se uvek uz pirotehnički nadzor zbog toga što je 1999. godine aerodrom bio izložen bombardovanju.

Zdravković je podsetio da je aerodrom u Nišu po završetku bombardovanja 1999. godine razminiran i od nadležnih ustanova je dobijen sertifikat koji potvrdjuje da je bezbedan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com