Region

Promrzla lisica upletena u šiblje?

Da li se umrsila u šiblje, ili jednostavno želela da odmori pa promrzla, nepoznato je, ali su svakako čudnu sliku zatekli meštani svrljiške opštine kod skretanja za Izvor početkom februara.

Lisica je delovala kao da je zaglavljena u šiblju, a šta ju je nateralo da se tu nađe to niko ne može da zna.

Meštani pretpostavljaju da je neka veća divlja zver pokušala da ukroti lisicu, pa je ona utočište pokušala da pronađe na ovom mestu, gde je promrzla od hladnoće, piše portal svrljig.info.

“Na lisici nema tragova nasilja ni krvi, izgleda kao da se samo uspavala”, kažu meštani.

Lisica je prema njihovim rečima tu stajala nekoliko dana. U početku je niko nije dirao, ali im je bilo čudno šta se dešava. Sigurni su da je nisu lovci ulovili.

Inače, lisica preko zime živi u jazbini, ali se dešava da se zavlači ispod gomile kamenja a ponekad i neka stara vrba ili hrast mogu da posluže kao stan ili rodilište. Za vreme pljuska, oluje, hladnog vremena kao i za vreme parenja, a leti kad su najveće vrućine, ili kad lisica ima mlade nalazimo je redovno u njenoj jami. Ako je vreme povoljno, lisica se skita po svom području i odmara se tamo gde pronađe odgovarajuće mestašce, obično u nekom gustiku, trski, žitu, šašu i sl. Možda joj je upravo ovo šiblje poslužilo za odmor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Одмара??
    Па, јадна животиња је мртва, слепци ниједни!
    Зар нико није могао да се нађе да је бар скине са дрвета?? Вероватно је неки бахати манијак са оружјем убио и бацио тамо зарад иживљавања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com