Kultura

Promovisan dečiji muzički festival „SRBIJA U RITMU EVROPE“ čiji će domaćin biti grad Niš

Grad Niš juna ove godine biće domaćin najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“. Niški srednjoškolci i osnovci koji su prošle godine, predstavljajući Tursku, pobedili na ovom takmičenju u naš grad dovešće takmičare iz 22 grada Srbije koji će na jezicima 22 evropske zemlje pevati i takmičiti se za ovogodišnje priznanje.

Aktuelni pobednici-Nišlije i Nišlijke predstavljaće Republiku Srbiju.

U cilju promocije takmičenja i Niša kao grada domaćina, u Nišu su danas boravili ambasadori Švedske, Slovačke, Kipra, Danske, Portugala, Hrvatske, Belgije i Danske, kao i predstavnici 20 ambasada u Srbiji, ali i predstavnici opština i gradova, čiji najmlađi sugrađani takođe učestvuju u „mini Evroviziji“.

Prema rečima domaćina, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, predstavnika organizatora „Srbija u ritmu Evrope“, ali i prisutnih ambasadora, ovo značajno takmičenje dobra je prilika da se deca-učesnici upoznaju sa različitim kulturama, ali i jezicima država učesnika. Osim toga, festival je prilika da se deca druže ali i da usvajaju evropske vrednosti.

Na današnjem predstavljanju Grada Niša, domaćina ovogodišenjeg takmičenja, nastupili su pobednici 2017. –Nišlije, koji su predstavljali Tursku i pevali kompoziciju na turskom jeziku. Kao nagradu, marta meseca ova talentovana deca, boravila su u Istanbulu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com