Obrazovanje

Promocijom novih doktora nauka obeleženo 58 godina postojanja Univerziteta

Povodom 58. godina od osnivanja Univerziteta u Nišu, danas je održana svečana promocija novih doktora nauka. Šesdeset i četiri kandidata sa devet fakulteta, u najviši naučni stepen promovisao je rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Dragan Antić.

„Danas promovišemo 64 doktoranata sa naših 9 fakulteta koji su pred badležnim komisijama odbranili svoje doktorske disertacije i stekli zvanja doktora nauka u određenim oblastima. Naši kandidati su ostvarili značajne naučne rezultate prpoznatljive na globalnom nivou i publikovali svoje naučne rezultate u ozbiljnim časopisima širom sveta. Neki od njih će ostati da predaju na fakultetima u Nišu ali i na univerzitetima u Srbiji ili van Srbije“, kazao je rektor Univerziteta u Nišu, profesor dr Dragan Antić.

Dr Marko Zlatanović koji radi na Očnoj klinici UKC Niš bavio se stanjem kapilarne mreže
unutar žute mrlje kod pacijenata sa dijabetesom.

“Planovi za dalji rad su vezani za UKC Niš, za Očnu kliniku i pacijente. I sama tema je bila u korist naših pacijenata i da li možemo da im pomognemo pre nego što nastanu problemi“, istako je Marko Zlatanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Eto nama još besplatne radne snage za inostranstvo (školovane o našem trošku). A, oni koji budu ostali neće znati ni vola u …. da ubodu. Uglaviće se po raznoraznim “institutima”, dobiti docenture….. i, takO…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com