Obrazovanje

Promocijom novih doktora nauka obeleženo 57 godina postojanja Univerziteta

Povodom 57. godina od osnivanja Univerziteta u Nišu, danas je održana svečana promocija novih doktora nauka. Osamdeset četvoro kandidata sa trinaest fakulteta, u najviši naučni stepen promovisao je rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Dragan Antić.

“Novi doktori nauka su ti koji će dati dalji podstrek razvoju nauke, ali i visokog obrazovanja, ne samo u Srbiji, već i šire”, kazao je Antić i dodao da je ipak najbolje da najobrazovaniji ostanu u svojoj zemlji i doprinesu razvoju privrede i nauke”, objašnjava ektor Univerziteta prof. dr Dragan Antić.

Jovana Radenković sa Prirodno-matematičkog fakulteta objašnjava da je njena ljubav prema matematici bila presudna za odbranu doktorata.

“Moj motiv da doktoriram je bila ljubav prema matematici, to sam volelela, bila sam dobra u tome i odlučila sam da mu se posvetim”, priča sagovornica i dodaje da je doktorat tek jedno zaokruženo poglavlje i da novi naučni izazovi tek predstoje”.

 

Zvanje doktora nauka u protekloj godini steklo je osamdeset i četvoro postdiplomaca sa Građevinsko-arhitektonskog, Ekonomskog, Elektronskog, Mašinskog, Medicinskog, Pravnog, Prirodno-matematičkog, Tehnološkog, Fakulteta zaštite na radu i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitnja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com