Društvo

Promocija zlatiborske “Zelene ture” na Sajmu automobila

U Hali “Čair” na Sajmu automobila učestvovala je i Turistička organizacija Zlatibor, koja predstavlja sadržaje najposećenije srpske planine putem saradnje sa firmom „Vozim na struju” uz dobro poznati projekat „Pokreni zelenu turu”. Zaštitni znak ovog jedinstvenog sajma automobila su veliki popusti i odlična ponuda. Ove godine pažnja je usmerena na hibridna, električna vozila, motocikle i elektro bicikle.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je na otvaranju istakao značaj očuvanja životne sredine kao i da tome itekako doprinosi korišćenje vozila na električni pogon.

Na sajmu je uz raznovrsne četvorotočkaše, predstavljena budućnost auto – industrije, projekat Turističke organizacije Zlatibor i firme „Vozim na struju” sa 100% ekološki prihvatljivim vozilima na struju.

Posebna atrakcija je mogućnost iznajmljivanja električnih automobila za obilazak najpoznatijih lokaliteta u okolini Zlatibora. Turisti ih mogu iznajmiti po principu rent-a-cara i uživati u prelepim zlatiborskim pejzažima na ekološki način. „Zelena tura 1” koja podrazumeva obilazak jedinstvenog muzeja na otvorenom “Staro selo” Sirogojno, najposećenijeg speleološkog objekta, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, LJubiša, El Paso tematskog parka koji predstavlja mesto susreta dve kulture. “Zelena tura 2” obuhvata odlazak do Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom. Prilikom ovih tura su sve ulaznice za posete uključene u aranžman. Pored električnih automobila i bicikala lepote najposećenije srpske planine moguće je istražiti i na druge ekološke načine poput najdužom jednosegmentnom panoramskom gondolom na svetu – Gold gondolom.

Promovisanjem zelene ture predstavnici Turističke organizacije Zlatibor su zainteresovane posetioce upoznali sa raznovrsnom turističkom ponudom zahvaljujući kojoj je Zlatibor prepoznat kao lider među planinskim destinacijama u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com