Društvo

Promocija zlatiborske zelene ture na sajmu automobila u Nišu

Na sajmu automobila u Nišu, koji se održava u hali čair, učestvuje i Turistička organizacija Zlatibor, koja predstavlja sadržaje najposećenije srpske planine putem saradnje sa firmom „Vozim na struju” uz dobro poznati projekat „Pokreni zelenu turu”.

Pored električnih automobila i bicikli lepote najposećenije srpske planine moguće je istražiti na druge ekološke načine kao i najdužom jednosegmentnom panoramskom gondolom na svetu – Gold gondolom, koja je na ovom sajmu predstavljena kao građevinsko čudo i najmoderniji projekat koji je postavio standarde ne samo u Srbiji već i u čitavom svetu.

Reč je o jedinstvenom sajmu automobila u ovom delu Srbije koji opstaje već 13 godina. Zaštitni znak niškog Auto Moto Fest-a su veliki popust i odlična ponuda. Ove godine velika pažnja je usmerena na hibridna, električna vozila, motocikle i elektro bicikle.

Na ovom sajmu je prisutnim posetiocima uz raznovrsne četvorotočkaše, predstavljena budućnost automobilizma, projekat Turističke organizacije Zlatibor i firme „Vozim na struju” sa 100% ekološki prihvatljivim vozilima na struju.

Foto: TO Zlatibor

Posebna atrakcija je mogućnost iznajmljivanja električnih automobila za obilazak najpoznatijih lokaliteta u okolini
Zlatibora. Turisti ih mogu iznajmiti po principu rent-a-cara i uživati u prelepim zlatiborskim pejzažima na ekološki način.

Druga mogućnost je zelena tura 1 koja podrazumeva obilazak jedinstvenog muzeja na otvorenom “Staro selo” Sirogojno, najposećenijeg speleološkog objekta, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, LJubiša, El Paso tematskog parka koji predstavlja mesto susreta dve kulture. Zelena tura 2 obuhvata odlazak do Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom Svetog Jovana Krstitelja. Za ture su sve ulaznice za
posete uključene u aranžman.

Ovaj atraktivni planinski centar je pravi izbor za sve ljubitelje avanture. Promovisanjem zelene ture predstavnici Turističke organizacije Zlatibor su sve posetioce upoznali sa bogatom ponudom i prilikom toga pozivaju na odmor i brojne druge aktivnosti po kojima je Zlatibor poznat kao lider među planinskim destinacijama u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com