Kultura

Promocija zbirke priča Ivana Potića – Tri akorda

Promocija zbirke priča Ivana Potića Tri akorda zakazana je u petak, 8. decembra u 19 sati (Klub NKC-a). O knjizi će govoriti Zoran Ćirić, urednik biblioteke „Tragači” i Ivan Potić, autor.

Zbirka kratkih priča Tri akorda svojevrsni je omaž rokenrolu. Ovo je Potiću četvrta knjiga objavljena u NKC-u, prethodno su to bile knjige Vilenjaci u živom blatu, Pričožder, Život i isključenija.

Nema roka bez rola, nema akcije bez kotrljanja, nema junaka bez predaje, nema poraza bez pobede, nema bunta bez melanholije, nema sećanja bez pripovedanja o propuštenim prilikama koje postaju legenda u nekom začudno izmeštenom kontekstu. O tome i o mnogo čemu još, tako opako nezamislivom, gromovito opušteno progovara dosledno uravnoteženi i metodični Ivan Potić – najdelikatniji i istovremeno najžešći glas u književnim zabitima Istočne Srbije.

IVAN POTIĆ je objavio je petnaest autorskih knjiga (proza, poezija, roman), priredio tri publikacije iz oblasti istoriografije i kulturne istorije. Prevođen na strane jezike i objavljivan u časopisima regiona. Predstavljen u antologijama i zbornicima. Član SKD-a. Živi i radi u Zaječaru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com