Kultura

Promocija zbirke pesama “Jedri pesmom” večeras u SKC-u

Niška pesnikinja Sonja Nikolić, večeras će (09.10) u sali Studentskog kulturnog centra Niš predstaviti svoju zbirku poezije “Jedri pesmom”. Promocija počinje u 19 sati, a prema najavama organizatora, osim pesama ove niške autorke, publika će užitvati i u zvucima violine koji će upotpuniti doživljaj,  
Na promociji će učestvovati  Dragana Pešić Glavašević, profesorka književnosti i bibliotekarka u OŠ “Branko Miljković”, Stanislava Alađozovski, violinistkinja Simfonijskog orkestara Niš, Mirjana Milenković i Petar Đorđević, glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš.

O AUTORKI

Sonja Nikolić rođena je 18. avgusta 1969. u Nišu, gde je završila osnovnu i srednju školu.  Diplomirala na Višoj školi za vaspitače u Aleksincu, a osnovne akademske studeije završila je na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Članica je Udruženja pisaca “Čegar” Niš. Piše pesme za odrasle i za decu.

„Za nju je pesma, ne samo jezička umetnost, već i poziv ljudima da se prenu iz svojih učmalih života i učine nešto, drugačije, nadahnutije, iskrenije. Ona nas kroz svaki svoj stih opominje da ne zaboravimo da je istina ono za čim treba tragati… Ona traga za petom dimenzijom i to joj polazi za rukom. Ona i vetar moli da joj približi goluba, drvo, da joj objasni zakonitosti u prirodi, putovanja. I gradove koje je posetila ona želi da osvetli iznutra i oživi svaki kutak koji joj se osmehuje. Jednom rečju, sve tegobe i teškoće u životu naša autorka želi da izleči kroz prizmu svog nadahnutog  i  otvorenog  duha.“, napisao je prof. dr Ivan Cvetanović.  (iz “Prva knjiga kao izazov pisanju”,)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com