Kultura

Promocija romana “Molitva za dvoje”

“Ovo je životna priča u kojoj će se mnogi prepoznati. Priča u kojoj junaci nisu pošteđeni, već vole i pate beskrajno, hrabri su, ali i puni strahova u isto vreme. Na kraju, ovaj roman me je podsetio na ono najvažnije, a to je da se prave ljubavi nikada ne završavaju”, piše Marija Gojković, pisac, scenarista i novinar u najavi promocije romana “Molitva za dvoje” autorke Milice Radulović. Promocija će se održati u četvrtak, 28. februara u 19 sati u Sali Studentskog kulturnog centra Niš. O romanu će govoriti Spasoje Ž. Milovanović, urednik, Marija Gojković, recezent,  Velibor Petković, publicista i Aleksandra Pavlović, glumica.

Pred čitaocima koji u rukama imaju knjigu “Molitva za dvoje” je priča o dvema porodicama i njihovim naizgled običnim životima koji kriju puno tajni, otvorenih pitanja i nerešenih dilema. Vera i Vuk, Ivona i Darko pokušavaju da sačuvaju one koje vole i da spasu sebe iako ih steže teška svakodnevica i strah od onoga što dolazi. Kada se ukrste putevi Ivone i Vuka, rađa se ljubav koja ih potpuno obuzima i vraća im veru i snagu, prosvetljuje ih. Ali njeno postojanje se brzo dovodi u pitanje jer traži previše žrtava.

 

Da li i koliko smemo da se prepustimo ljubavi? Kolika je odgovornost prema drugima i da li je sebično skrenuti sa puta na kome smo da bismo našli sopstveni mir? Šta znači biti dobar roditelj i ko je pozvan da sudi o tome? Uzbudljiv vrtlog ljubavi, razočarenja, zanosa, strahova i upitanosti skladno je sklopljen u ovom romanu u kome može da se pronađe svako od nas. Molitva za dvoje ispisana je davno, ali su retki oni koji je osete ispunjenu, obavijenu ljubavlju, kao blagoslov. “…Nebo ima ispisanu molitvu za dvoje i moli se da se oni ujedine jer su stvoreni jedno za drugo. Ali to dolazi tek kada smo u sebi sigurni da je to ispravno, tek kada shvatimo da je to naš jedini put. Postoji sila jača od nas – tiho je kazao mudri sveštenik Jovan…”

Milica Radulović rođena maja 1979. godine u Nišu. Završila Filozofski Fakultet, Studijska grupa za srpski jezik. Doktor je  didaktičko-metodičkih nauka. Direktor je Pozorišta lutaka u Nišu. Do sada je objavila Beli san, 2015. godine, Nauči me da volim, 2017. godine, Molitva za dvoje, 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button