Kultura

Promocija romana “Kastigulja” Jasenke Lalović u maloj sali NKC

U maloj sali Niškog kulturnog centra u četvrtak 25. novembra u 18 časova biće predstavljan roman “Kastigulja” Jasenke Lalović. Na promociji će govoriti prof. dr Ivan Cvetanović, Slavka Vojinović, pesnikinja, Jasenka Lalović, autorka, a modelatorka programa će biti Milena Mišić Filipović.

Jasenka Lalović (1965) je Paštrovka rođena u Baru. Osnovnu školu završila je u Petrovcu na Moru, a gimnaziju u Baru. Studirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Radila je na Radio-televiziji Srbije.

Jasenka Lalović, autor romana

“Tema mojih romana je žena. Ona skoro zaboravljena, nespomenuta, skrajnuta u svakom pogledu, pa i u umetnosti. Osećaj nepravde kojom su iznele sve to breme, ostaje za mene nepresušna inspiracija da se uvek iznova taknem njihovih sudbina. Da li je to dovoljno? Naravno da nije. Ne postoji dovoljno snažna reč koja može da poravna tasove pravde i nadoknadi sve ono što su prihvatale na svoja nejaka pleća, tako što su smicale breme sa mnogih koji su imali pravo da odustanu, napreduju, odu, da promene život…”-istakla je autorka.

Jasenka Lalović je objavila do sada tri romana u okviru trilogije Brda od pelina: S one bande moje gore, S ove bande moje gore i Кastigulja. Živi u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com