Kultura

Promocija nove zbirke priča Vladimira Vučkovića u Pirotu

Nova zbirka priča Vladimira Vučkovića “Priče o promašenom vremenu”, u izdanju Službenog glasnika, biće predstavljena i publici Sajma knjiga u Pirotu 16. februara od 19 časova.

O novom rukopisu niškog pisca  govoriće dr Aleksandar Jerkov, profesor srpske književnosti XX veka na Filološkom fakultetu u Beogradu, književni kritičar, istoričar književnosti i upravnik Univerzitetske biblioteke Svetozar Marković, pisac Dejan Stojiljković i msr Lola Stojanović, asistent na katedri za srpski jezik, književnost i metodiku nastave književnosti na Učiteljskom fakultetu u Beogradu.

Priče su bazirane na istinitim događajima i sve ih povezuje Grad Niš. Pisac govori o „malom“, običnom čoveku i pokazuje kako on vidi stvarnost. Za njega je, prema recenziji profesora Aleksandra Jerkova, Niš središte sveta, a ove priče nastavak Božijih ljudi Bore Stankovića.

Vladimir Vučković je u poslednjih desetak godina otkrio i ostvario sebe kao pisca. On piše poeziju, prozu i romane, a autor je i nekoliko kulturološki i istorijski zasnovanih studija. Njagovi romani i zbirke priča polako su
našli svoje mesto u savremenoj književnoj produkciji. Кao prozni pisac stekao je sigurnost i svojevrsnu prodornost u razvoju imaginacije i oblikovanju književnog sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo Vladimire! Svaka tvoja nova knjiga me pokrene na duboko razmišljanje o životu.
    Samo tako nastavi..
    Verna čitateljka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com