Društvo

Promocija monografije „Istorija Pravoslavne Eparhije niške“

Sa blagoslovom Njagovog Preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija, a povodom 800. godišnjice autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve, biće održana promocija monografije „Istorija Pravoslavne Eparhije niške“ koju je pripremio đakon Dalibor Midić. Promocija je zakazana za nedelju 22. decembar, od 18 sati u sali Svetosavskog doma u Nišu.

Monografija „Istorija Pravoslavne Eparhije niške“, autora đakona Dalibora Midića, predstavlja značajan doprinos srpskoj crkvenoj istoriografiji. U njoj je po prvi put izložena celokupna istorija jedne od najstarijih eparhija Srpske Pravoslavne Crkve. Posebnu vrednost knjizi daje neobjavljena arhivska građa, na osnovu koje su pruženi novi uvidi u delatnost niških arhijereja, posebno u XIX i XX veku kaže u svojoj recenziji dr Vladislav Puzović.

Na promociji monografije, u nedelju 22. decembra od 18 sati u sali Svetosavskog doma će govoriti: Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije, dr Ivica Živković, dr Milan Ranđelović kao i sam autor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com