Kultura

Promocija knjige „Priče belog pera“ Mirjane Strnad

U Maloj sali Niškog kulturnog centra večeras će biti održana promociju knjige „Priče belog pera“ Mirjane Strnad,  sa početkom u 19 sati.

Mirjana Strnad rodom iz Zaječara ljubav ka pisanju upoznaje u Nišu 2018. godine. Sledeće godine objavljuje prvu pesmu pod nazivom “Tišina” u zborniku Nikola Vasić Topolovački na temu “Milion neizgovorenih reči”. Iste godine njen slogan se štampa na etiketi “Niškog piva” kao pobednički. Godine 2020. objavljuje još jednu pesmu “U ogledalu sna”, kao i dečiju knjigu “Priče belog pera“, ističu u NKC.

„Za sebe kaže da je sanjar. Voli da putuje, da se prepusti vetru, pa lako pronalazi ime za zbirku. Pero kao simbol leta i slobode kreće se izvan granica i ograničenja, te ga lako umeće u knjigu sa željim da predstavi šarenolikost sanjarenja na različite teme. Iskustva takvog putovanja obojila je jednostavnošću deteta, sa dubinom koju odrasli mogu lako uočiti. Bez neke posebne namere, nenametljivo, naglašava važnost pera pa nas vraća u davno vreme, onda kada je ono služilo za zapisivanje. Кada je bilo sredstvo u svojstvu olovke, pa su iskustva lako pronalazila put do papira. Sada je ono pronašlo put do njenog papira, a teme ostale zapažene među više različitih generacija.

U srcu je ostala dete pa vas poziva na promociju u dečijem duhu, u odraslom sluhu. Za taj događaj Mirjana ima posebno ime, pa će druženje uz knjigu biti knjiški bal“, navodi se u pozivu za promociju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button