Kultura

Promocija knjige OSMEH OPTUŽENIКA Srđana Jovića

U Maloj sali NKC u utorak 30. novembra u 19 časova, biće održana promocija knjige OSMEH OPTUŽENIКA Srđana Jovića. Na proociji će osim autora govoriti i lektor Aleksandra Stojadinović.

Srđan Jović rođen je u Smederevskoj Palanci 1985. godine. Odrasta je u Velikoj Plani gde je završio osnovnu školu „Sveti Sava” i Gimnaziju.

Ljubav prema istoriji odvela ga je na niški Filozofski fakultet–departman za istoriju, gde je diplomirao sa temom iz nacionalne istorije XIX veka. Još kao student bio je društveno veoma angažovan i zainteresovan za politička zbivanja i promene kojima je društvo izloženo. Tokom studija završio je New Policy School, ispred organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava, čiji je bio član. Bavi se savremenim društveno-političkim oblicima i uticaju globalizacije na Balkan sa posebnim osvrtom na položaj srpskog naroda u savremenom poretku. Posebno se bavi i antičkom istrijom i kulturom.

„Osmeh optuženika” njegov je debitantski roman.

„Potresna, inspirativna i uzbudljiva priča koja vraća u prošlost, u ono čega više nema, ali i dalje živi među nama. Roman „Osmeh optuženika” suočiće čitaoca sa kulturom i sa svim spoljnim i unutrašnjim tokovima istorijske vertikale.
Prateći sudbinu profesora Savića, i čitaoci i akteri romana se vraćaju u zaboravljena ratna vremena otkrivajući istinu, zablude i tajne čuvane dvadeset godina. Sudbina, uverenja, večita borba dobra i zla, prošlost, sadašnjost i budućnost čine neraskidivi lanac bliskosti ali istovremeno i otuđenosti naroda na Balkanu. U vrtlogu špijunaže, kriminala i tajnih organizacija profesor Savić razotkriva da sve počinje i da se sve završava na tlu svete zemlje Nemanjića, na Кosovu, tom drevnom ognjištu i oltaru srpskih heroja“, kratak je opis romana Srđana Jovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com