Kultura

Promocija knjige Mirjane Ribič “Pijanisti Nade I – II”

Promocija knjige Mirjana Ribič “Pijanisti Nade I-II” biće održana u sredu 10. maja od 19 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra.

„Mirjana Ribič, dugogodišnji novinar i književnik, koja živi i radi u Sloveniji,a koja je poreklom iz Bele Palanke, napisala je ovaj roman o ljubavi, strasti, tradiciji življenja, lepoti Sarajeva i Mostara, pesme sevdalinke… Kroz interesantnu radnju i likove knjiga prati i dešavanja na tom prostoru, kroz decenije i vekove. U središtu radnje ovog romana je Adem Selimović iz Sarajeva, dečak, momak, a zatim i glava svoje porodice i njegova ljubav rastrgana između religijske prakse u BiH, očaranost muzikom i lepotama sveta koji ga okružuje u vremenu u kojem živi. Na tom putu su devojke različitih nacinalnosti i vera, socijalističko obrazovanje, grubo trežnjenje koje izazivaju nacionalistički vođeni ratni sukobi. U ovoj priči se prepliću radosti i tuge. Ali nakon svega, sija svetlo na kraju tunela, koje donosi neprolazna ljubav vođena dušom i srcem u kome su znanje o drugima i drugačijima i poštovanje te različitosti i muzika, kao bezgranična zaljubljenost u lepotu života. Uz mnogo toga što obuhvata, roman Pijanisti nade je priča o muzici i ljudima kojima je muzika način života.Prava knjiga za čitaoce koji su živeli ili žive na prostorima bivše Jugoslavije. Inače, recenziju za knjigu je napisao vrsni poznavalac narodne i muzičke tradicije Enver Šadinlija, magistar komunikologije, dugogodišnji radio i tv voditelj i najtraženiji voditelj estradnih priredbi u BiH. Jer, ko ne čita, taj ne zna da živi!“ – Tatjana Milenković, urednica Naučno-popularnog i obrazovnog programa u NKC-u.

Na promociji će govoriti, Mirjana Ribič, autor, prof. dr Goran Maksimović, doc. dr Mirjana Bojanić Ćirković. Specijalni gost je Nenad Serafimović, izdavač, urednik Tatjana Milenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

  1. Još jednom čestitam Mirjani Ribič što je uspjela objaviti ove knjige, pune srca i duše. Drago mi je što sam sarađivao u vrijednom ostvarenju . Spriječen obavezama nisam, a rado bih bio i na ovoj promociji. Ali, promovisaćemo mi to i u Sarajevu i u Bosni i Hercegovini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com