Kultura

Promocija knjige „Iznad oblaka“ Dijane Đorđević iz Niša

Nišlijka Dijana Đorđević svoj roman “Iznad oblaka” predstaviće čitalačkoj publici u Nišu.

Promocija će biti održana u petak 28. maja od 19 časova, u Maloj sali Niškog kulturnog centra.

Roman “Iznad oblaka” je priča o ženi, uzornoj supruzi uhvaćenoj u rutini života koja tragajući za srećom upoznaje slikara Đorđa i zaljubi se. Časovi slikarstva počeće da boje njene sive dane, ali ne i košmar koji je prati celog života. Shvativši da mora da bira, ona pokušava da nađe odgovor na pitanje šta je bitnije, da volimo ili da budemo voljeni?

Ovo je, bez svake sumnje, nešto najbolje što je nastalo iz pera autorke Dijane Đorđević. Višeslojnost priče, jaki i upečatljivi karakteri i vešto osmišljeni obrti istovremeno će se poigrati sa našim umovima, srcima i dušama, i tada kraj možemo dočekati samo na jednom mestu, tamo negde Iznad oblaka“, naveo je u recenziji Dijaninog romana Miloš Petković pisac iz Niša.

Biografija Dijane Đorđević

Foto: RCO

Dijana Đorđević, ponosna mama, prijatelj, profesor, putnik i pisac, kako sebe opisuje, do sada je objavila dva romana: “Ženska straža (2018.) i “Iznad oblaka” (2020.) u izdanju Otvorene knjige.

Autor je zbirke priča “Iskrivljena sećanja”, a priča Mali Radojica i veliki zmaj uvrštena u međunarodnu zbirku priča o drevnim Ilirima (decembar 2020.)

Oprobala se i kao scenarista pozorišne predstave “Lucidni memoari”, komedija, (2015.)

Dijana Đorđević radi kao profesor informatike u gimnaziji „Svetozar Marković“. Stekla zvanje Pedagoškog savetnika i ušla u monografiju IК Кlett, o profesorima koji su prethodnih 50 godina svojim radom obeležili rad u prosveti.

Živi i stvara u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com