Kultura

Promocija knjige “Izlaz i druge priče” u NKC – u

Promocija knjige Dušana Stojmenovića “Izlaz i druge priče ” biće održana u ponedeljak, 13. novembra u Maloj sali NKC-a, sa početkom u 18 sati.

“Knjiga predstavlja zbirku od petnaest priča raznovrsnih po sadržaju, stilu i tematici. Ono što je prisutno skoro u svakoj priči je klasna borba, nerazumevanje među ljudima, strah, depresija, usamljenost, pitanje Boga, kao i pokušaj da se dođe do granične linije upoznavanja sebe i prevazilaženja fobija koje nas sustižu na svakodnevnom nivou – tako što ćemo u njih zaroniti što dublje”, navodi se u saopštenju.

 

O autoru

Dušan Stojmenović, rođen je 1980. godine u Smederevskoj Palanci. Ubrzo se preselio u Prokuplje, gde je proveo dve godine. Od 1982. živi u Nišu gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu, gde je par godina kasnije i masterirao na pedagogiji. Pisanjem se bavi već nekoliko godina. Objavio je nekoliko tekstova za portal Nova srpska politička misao. Priče objavljuje u časopisima TOK (Prokuplje), Bez Limita (Niš) i Autostoperski vodič kroz fantastiku (Beograd). Svoju prvu knjigu “Svedok svojih opomena” objavio je za Narodnu biblioteku “Rade Drainac” iz Prokuplja, dok je izdavač njegove druge knjige “Izlaz i druge priče”- “Presing”.

Na promociji će pored autora govoriti Dušan Petrović, književni kritičar, psiholog umetnosti, dr Nebojša Milićević
i urednik Tribinskog programa NKC – a, Dragosava Mladenović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com