Kultura

Promocija knjige “Istina je laž”, u Oficirskom domu u Nišu

U Oficirskom domu u Nišu večeras, 23. novembra sa početkom od 18 časova, održaće se promocija knjige “Istina je laž” autora Nenada Jašarevića.

Nenad Jašarević rođen je 1959. godine u Nišu, diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Srbiji i Filozofskom fakultetu u Rumuniji. Ujedno je profesor romologije i lingvistike . Radio je kao saradnik predsednika Flamanskog Parlamenta Jefslexa, braneći interes Roma na poljima integracije, emancipacije, edukacije, i socio-ekonomskim pitanjima. Bio je član komisije za ljudcka prava u organizaciji ,,Humanrights,,, kao večiti borac za inkluziju Roma i Romkinja na celom balkanu.

Na promociji će učestvovati Milorad Popović predsednik OCD-a “Romska inicijativa za održivi razvoj” osnivač Nacionalnog tima Roma Srbije, generalni sekretar Romskog sportskog saveza Evrope, fudbalski trener, aktivista i volonter, ali i dugogodišnji radio voditelj. On će govoriti o dosadašnjem radu organizacije, ali i o dosadašnjim uspesima Nacionalnog tima Roma Srbije, kao i o predstojećem putu u Vatikan, gde će ih primiti njegova svetost Papa Frančesko, ali i poseti velikim klubovima grada Rima i znamenitostima Vatikana.

Takođe će predstaviti Alijansu protiv diskriminacije Roma Srbije i program koji se sprovodi u saradnji sa nemačkim GIZ-om.

Žika Mitrović predsednik udruženja ,,Romsko srce” dugogišnji aktivista i expert za problematiku Roma i Romkinja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com