Kultura

Promocija knjige glumca Zorana Čosića – IVERJE I OKRAJCI

Promocija knjige “IVERJE I OKRAJCI” zakazana je za  petak 16. septembar u 19 sati u velikoj sali Univerziteta u Nišu, Univerzitetski trg 2 a čitav događaj je u organizaciji Studentskog kulturnog centra.

Poznati pozorišni, televizijski i filmski glumac Zoran Ćosić, predstaviće Nišlijama knjigu poezije „Iverje i okrajci“.

Poetska zbirka „Iverje i okrajci“ nastajala je još pre nekoliko decenija i nije prva Ćosićeva knjiga. Ovaj daroviti umetnik je napisao do sada uz svoju glumačku karijeru i dva pozorišna komada za decu „Uplakana Katarina“ i „Svetionik na kraju arhipelaga“, pozorišni komad „Janičar“, scenario za film i televizijsku seriju „Strašila za ptice“ i tekst za monodramu „Akt“.

Ovaj multitalentovani umetnik pored zapaženih uloga  u brojnim predstavama beogradskog Narodnog pozorišta  i na drugim scenama, Ćosić je ostvario upečatljive uloge i na filmskom platnu, kao i u popularnim televizijskim serijama kao što su „Srećni ljudi“, „Moj rođak sa sela“ i „Bela lađa“, trenutno ga gledamo u najnovijoj televizijskoj seriji “Mala supruga”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com