Kultura

Promocija knjige „Da l` dođo kud pođo i druge zakecotine“ u Maloj sali NKC – a

Promocija knjige „Da l` dođo kud pođo i druge zakecotine“, autorke Slavke Masoničić Vojinović zakazana je za sredu, 12. aprila od 19 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra.

Na promociji knjige pored same autorke, govoriće i Milutin Najdanov i Osman Balić.

O autoru

Slavka Vojinović, rođena je u Zagrebu, diplomirala na grupi za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu.

Čitav život se profesionalno bavi prevođenjem. Piše poeziju i priče za odrasle i decu.

Objavila je zbirku ljubavne i zavičajne poezije „Mirisi pelina“, potom i dve zbirke pesama za decu, na književnom jeziku „Nebo je k`o vata kad se zgužva“ i na dijalektu „Od malečko do golemo“. Izmenjeno i dopunjeno izdanje zbirke „Mirisi pelina“ izašlo je iz štampe 2019. godine.

Marta 2022. godine izdata je knjiga „Da l` dođo kud pođo i druge zakecotine“ koja obuhvata neke niške priče i pesme, posvećena je malim-velikim ljudima našeg grada, koje ne treba zaboraviti.

Ljubavna poezija Slavke Masoničić Vojinović objavljivana je u mnogobrojnim zbornicima poezije.

Često gostuje u školama i dečjim bibliotekama i druži se sa decom. Piše kratke priče za odrasle.
Slika od kraja osamdesetih, od 2006. godine pažnju joj zaokuplja oslikavanje lejki i kamenčića, takođe radi i slike na platnu manjih formata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com