Ekonomija

Promocija Javnog poziva Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2022. u Nišu

Regionalna razvojna agencija JUG, Niš organizuje promociju novog Javnog poziva podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2022. u okviru Projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu”.

 

“Za podršku mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku nove opreme na raspolaganju je oko 3,1 milijarda dinara, čime će biti obezbeđena podrška za preko 600 privrednih subjekata i njihove investicije u ukupnoj vrednosti od preko 12 milijardi dinara.”, saopštili su organizatori.

Na predstavljanju projekta će se obratiti predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, Delegacije EU u Republici Srbiji i Regionalne razvojne agencije Jug, kao i uspešni korisnici Programa, a u nastavku je planirano detaljno predstavljanje Javnog poziva Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2022. godini u okviru Projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu” .

Projekat „Srbija i EU – Oprema za privredu” Ministarstvo privrede realizuje u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji i Razvojnom agencijom Srbije, izabranim bankama i lizing kućama.

Događaj će se održati 15. juna 2022. godine, u hotelu Ambasador, Trg kralja Milana 4, Niš, sala na 2 spratu, sa početkom u 10.30 časova, a iz RRA Jug pozivaju sve privrednike da prisustvuju, a svoju potvdu o dolasku mogu da pošalju  na mail: info@rra-jug.rs najkasnije do utorka, 14.6.2022.god u 15 sati.

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju:

1) pravna lica, registrovana u APR kao privredna društva, ili zadruge, koja su razvrstana na mikro i mala pravna lica u skladu sa Zakonom o računovodstvu („Službeni glasnik RS”, br. 73/19 i 44/21 – dr. zakon) prema finansijskim izveštajima za 2020. godinu;

2) preduzetnici registrovani u APR.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com