Društvo

Promocija dečije knjige “Košare – novi Kosovski boj”

U organizaciji Udruženja veterana herojske 125. motorizovane brigade „Košare”, u maloj sali Doma vojske Srbije u Nišu, biće održana promocija dečije knjige „Košare – novi Kosovski boj” u četvrtak, 10. marta, sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Sadržaj knjige čine istinite priče o događajima i ljudima, učesnicima najveće bitke u savremenoj srpskoj istoriji koja se odigrala u okolini karaule Košare na srpsko-albanskoj granici 1999. godine. Kroz 12 akcionih, gotovo filmskih priča i sjajne ilustracije deci je ispričano kako je sprečen kopneni napad na Kosovo i Metohiju tokom NATO napada na Srbiju, kako je samo stotinak naših vojnika odbilo prvi udar nekoliko desetina puta jačeg neprijatelja, kako su srpske elitne jedinice mesecima vodile velike borbe za svaki pedalj srpske zemlje uz svest da nema povlačenja, nema predaje.

Kako navode, heroji ovih priča su svi koji su se borili na Košarama, iako se po imenu pominju samo neki od njih. Dok su životom svojim branili srpsku decu i porodice, u svim tim junacima oživeo je veličanstveni duh kneza Lazara i Miloša Obilića.

Ova knjiga je spomenik njihovoj ogromnoj hrabrosti i žrtvi.

Autor teksta je Milan Bojić, a ilustracija Vladimir Krstić Laci.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com