Društvo

Promena vremena i ujedi krpelja napunili ordinacije

Čestu promenu vremena loše podnose najstariji i naši najmlađi sugrađani, kažu lekari niške hitne pomoći.

Povećan obim posla lekarima na terenu kao i povećan broj poziva u pozivnom centru govori da su mnogi potražili pomoć upravo u ovoj niškoj zdravstvenoj ustanovi.

Najčešće su se na tegobe žalili srčani i plućni bolesnici, akže načelnica Urgentne medicine u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Snežana Mitrović.

“Povećan je obim posla na terenu za čak 10% a ima i više pacijenata u ordinacijama kao i veći broj poziva u kol centru”, rekla je Mitrović.

U ovom periodu kada se smenjuju kišoviti i sunčani dani, najbojniji su i krpelji od kojih se treba paziti.

“Preporuka lekara je da iako ujede krpečlj, nikako ne pokušavate sami da ga izvadite. Da nikako ne premazuju pacijenti krpelja raznim tečnostima, jer kada se on iskida mnogo ga je teže izvaditi”, poručuje doktorka hitne pomoći.

Preporuka lekara za naredne dane je da se hronični bolesnici pridržavaju propisane terapije, na sebi nositi slojevitu garderobu a u tašni neka obavezno buda flašica vode. Za najstarije i najmlaže važi da svakako izbegavaju najtopliji deo dana i direkto izlaganje suncu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com