DruštvoKultura

Promena termina “Žive biblioteke” u Oficirskom domu

Događaj „Živa biblioteka” koji je trebalo da se održi sutra 14. februara sa početkom od 17 satuu Oficirskom domu, biće otkazan usled prebukiranosti prostora, saopštavaju organizatori.

O novom terminu i mestu održavanja posetioci će biti uskoro obaveštni.

„Živa biblioteka funkcioniše kao prava, čitalac od bibliotekara pozajmljuje knjigu na 20 minuta, samo što su u ovoj biblioteci knjige zapravo ljudi, koji čitaocima pričaju svoju životnu priču. Knjige su osobe koje su žrtve stereotipa, predrasuda, diskriminacije i socijalnog isključivanja, a tokom razgovora čitalac može da postavlja pitanja knjizi i da na taj način uđu u pravi razgovor. Kroz ovu aktivnost čitaoci bolje spoznaju način na koji funkcionišu ljudi koje često sreću na ulici, a retko su imali priliku da zapravo stupe u interakciju sa njima. Takođe kroz razgovor se ruše predrasude, što direktno utiče na socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa”.

„Živa biblioteka“ sprovodi se u saradnji sa kancelarijom poverenika za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije u cilju smanjenja stereotipa , predrasuda, diskriminacije i socijalne isključenosti u društvu.

“Hvala na razumevanju i medijskoj podršci usled iznenadnog otkazivanja”, poručuju organizatori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com