Virus KoronaZdravlje

Promena odluke. Ambulanta u Duvaništu ostaje i dalje u kovid sistemu

Ambulanta u Duvaništu ostaje i dalje u kovid sistemu mada smo juče najavili da će postati punkt za vakcinaciju od petka, kaže profesor dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu. Do promene odluke, prema njegovim rečima, došlo je zbog povećanog broja pregleda tokom jučerašnjeg dana. Ambulanta će i dalje raditi od 7 do 22 sata.

 

“Odluku da kovid ambulanta u Duvaništu od petka bude punkt za vakcinaciju doneli smo kada smo imali do 600 pregleda. Kada je juče taj broj porastao na 1300 odlučili smo da povučemo ovu odluku tako da ova ambulanta i dalje ostane u kovid sistemu jer je to najbolje rešenje za naše pacijente”, kaže dr Milorad Jerkan.

Ukoliko bi pacijenti koji se pregledaju u ovoj ambulanti bili prebačeni u Dom zdravlja vreme čekanja na pregled bi se produžilo, a mi ne želimo da ljudi sa temperaturom čekaju po hladnom vremenu, dodao je Jerkan.

“Ambulanta u Duvaništu postaće punkt za vakcinaciju onog trenutka kada epidemiološka situacija to bude dozvolila”, dodao je Jerkan.

On je naglasio da je povećanja broja pregleda došlo nakon preznika koji su za nama, a očekuje nas još i doček Srpske nove godine.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Nišu direktor Doma zdravlja je naglasio da je sve više mladih ljudi, a da se klinička slika menja iz sata u sat.

“Pacijenti nam se ujutru jave sa temperaturom 37, 4 i bez ikakvih nalaza na plućima, a već u večernjim satima temperatura je iznad 38 i dolazi do početnih problema na plućima”, kazao je Jerkan koji je i sada potvrdio da je starije stanovništvo disciplinovanije od mladih koji nisu shvatili ozbiljnost situacije.

U toku jučerašnjeg dana u Nišu je testirano 337 pacijenta od čega je pozitivno 93.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com