Društvo

Prolećni raspust za osnovce i srednjoškolce počinje 26. aprila

Prolećni raspust, kako propisuje školski kalendar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, formalno traje četiri dana, od 30. aprila do 3. maja. Praktično, prolećni raspust koji obuhvata vaskršnje i prvomajske praznike trajeće duže pa će osnovci i srednjoškolci od školskih obaveza odmarati deset dana.

Pre početka prolećnog raspusta su Veliki petak, Vaskrs i Prvi maj, pa đaci u osnovnim i srednjim školama neće imati nastavu od 26. aprila. U školu se vraćaju 6. maja jer posle prvomajskih praznika sledi vikend.

Letnji raspust, za učenike od prvog do sedmog razreda, počinje u ponedeljak, 17. juna, a završava se u petak, 30. avgusta. Prvi sa nastavom završavaju učenici osmog razreda koje očekuje i mala matura. Poslednji radni dan za učenike osmog razreda je 31. maj.

Drugo polugodište za srednjoškolce završava se 21. juna 2019. godine.

Za učenike 4. razreda gimnazije drugo polugodište završava se u četvrtak, 24. maja.

Učenici 3. razreda trogodišnjeg i 4. razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u drugo polugodište završavaju u petak, 31. maja.

Drugo polugodište za učenike prvog i drugog razreda, odnosno prvog, drugog i trećeg razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola, za koje je nastavnim planom i programom propisana realizacija profesionalne prakse, završava se najkasnije u petak, 9. avgusta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com