Obrazovanje

Prolećna škola prirodnih nauka u Regionalnom centru

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u toku je Prolećna škola prirodnih nauka koja se završava sutra Mini sajmom prirodnih nauka.

Foto: Regionalni centar za profesionalni razvoj u obrazovanju

 

“Regionalni centar je školu prirodnih nauka organizovao u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Nišu. Škola je počela 17.maja. U školi studenti završnih godina sa departmana za geografiju, biologiju, hemiju i računarstva, predvođeni svojim mentorima drže radionice u određenim danima po pomenutim predmetima za grupe učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola. Deo radionica je realizovan u Parku znanja, a sutra, 21. maja, organizovaćemo Mini sajam prirodnih nauka kao rezultat rada na svim radionica”, kaže Danijela Marković, direktorka Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Foto: Regionalni centar za profesionalni razvoj u obrazovanju

Koordinatori Prolećne škole ispred PMF-a su docent dr Snežana Jovanović, sa Departmana za hemiju i profesor dr Zorica Mitić sa Departmana za biologiju. Učesnici radionica su učenici osnovnih škola “Ratko Vukićević”, “Branko Miljković”, “Njegoš”, “Zoran Đinđić”, “Radoje Domanović”, “Car Konstantin”, “Stefan Nemanja”, “Učitelj Tasa”, ” Prvi maj” iz Trupala i “Vožd Karađorđe”, dok je koordinator RC-a stručni saradnik ustanove, Vanja Manitašević.
Prolećna škola prirodnih nauka je organizovana besplatno, podržao ju je Grad Niš i resorna većnica za obrazovanje, dr Marija Ranđelović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com