Sport

PROKUPLJE, NIŠ I PIROT u gimnastičkom finalu lige Srbije

Na kvalifikacionom turniru, održanom u Novom Sadu, ukupno 13 mladih gimnastičara iz Prokuplja, Niša i Pirota plasiralo se u finale gimnastičke lige Srbije, koje će biti organizovano 7. novembra, takođe u Novom Sadu.

 

Prokupački „Topličanin“ imaće 5 predstavnika, a klubovi „Niš“ i pirotski „Soko 2011“ po četvoricu. U finalu će se nadmetati takmičari koji su u kvalifikacijama, na nekoj od šest gimnastičkih sprava, osvojili jedno od prvih osam mesta.

Od gimnastičara iz Prokuplja, pravo nastupa na svih šest sprava u finalu stekli su Nikola Mitić, Vasilije Đinđić (obojica do 8 godina) i Uroš Grujić (12), dok će se Andrija Babić (12) takmičiti na pet sprava (bez partera) a Danilo Ćeranić (12) samo u parteru.

Nišlije, koje obnavljaju mušku gimnastiku i nastupaju s najmlađim takmičarima, prevazišle su sopstvena očekivanja. Na svih šest sprava u finalu će se boriti Mihajlo Filipović, Milija Stojanović (do 8), Nemanja Marjanović i Jovan Jovanović (10).

Iz Pirota su finalisti Mateja Spasić (12) na konju s hvataljkama i u preskoku, kao i trojica gimnastičara iz grupe do 14 godina: Mihajlo Milošević i Andrija Petrović po četiri sprave i Nikola Popović na krugovima i vratilu.

Mali kuriozitet je činjenica da su za ukupan plasman u pojedinačnoj konkurenciji gimnastičari sa jugoistoka osvajali isključivo bronzane medalje. Dobili su ih Nikola Mitić (8) i Uroš Grujić (12) iz Topličanina, Mihajlo Milošević (14) iz pirotskog „Sokola 2011.“ i Sergej Cvetković (12) iz Niša, za nastup u „B“ programu koji ne daje pravo nastupa u finalu. Bronzana medalja izmakla je za dlaku Nišliji Nemanji Marjanoviću (10), koji je bio drugi u peskoku i treći u parteru, na konju i krugovima, a onda je napravio grešku na vratilu i morao se zadovoljiti četvrtim mestom u ukupnom plasmanu.

Zlatnu medalju za ekipni plasman osvojio je „Soko 2011“ (14), srebrnu „Topličanin“ (12) i „Niš“ (12–„B“), a bronzanu „Niš“ (8).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com