Društvo

Projekat studenata niškog Ekonomskog fakulteta među 15 najboljih u Srbiji!

Studenti treće godine Ekonomskog fakulteta u Nišu, zajedno sa svojim profesorima, učestvuju na konkursu Republičke agencije za razvoj Srbije, za izbor najbolje projektne ideje. Od 69 prijavljenih projekata sa osam Univerziteta (fakulteta) u Srbiji, ušli su u uži izbor od 15 najboljih. Oni su svoju projektnu ideju branili pre stručnim žirijem koji su sačinjavali akademici Srpske akademije nauka i umetnosti.

Mentor projektne ideje bio je profesor ovog fakulteta  prof. dr Sreten Ćuzović, redovni član Naučnog društva ekonomista Srbije (NDES), koji za Niške Vesti kaže da su se i profesori i studenti našli na zajedničkom projektu, a to je povezivanje teorije i prakse.

“Naša ideja izdržala je test višekomisijske recenzentske ocene (na tri nivoa, nezavisnog ocenjivanja), a 27. juna smo pred stručnim žirijem SANU (predsednik, akademik Kostić, predsednik Odbora za društveno-ekonomske nauke, akademik Časlav Ocić, ministar privrede i dr.) javno branili našu projektnu ideju. Očekujemo rezultate do ponedeljka”, kazao je  Ćuzović.

Projekat koji se našao među 15 najboljih zove se  „Proizvodnja i plasman lekovitog bilja u funkciji razvoja pograničnih područja sa fokusom na teritorije opština Dimitrovgrad, Bosilegrad i Trgovište“, a uradili su ga studenti Ekonomskog fakulteta u Nišu (Aleksandra Janjić, Nina Midić, Katarina Cekić, Jovana Milenović i Anđela Mitić), pod mentorstvom prof. dr Sretena Ćuzovića i prof. dr Svetlane Sokolov Mladenović.

Ćuzović kaže da već samim tim što je projekat ušao među 15 najboljih, smatra velikim uspehom.
“Za studente valja učiniti sve, jer su oni elita društva. Pružiti im kvalitet savremenih teorijskih saznanja i testirati ih na poligonu, u praksi. Neće zvučati akademski neodmereno, i ishitreno, ako kažemo mi to umemo i znamo”, zaključio je profesor.
Prof. dr Sreten Ćuzović je otkrio da su se spremali za ovaj projekt rukovodeći se dvema sentencama “ništa čoveka ne ograničava kao nedostatak sopstvene vizije” i  “ko zna taj može…ko nema straha taj pobeđuje”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com