Društvo

Projekat „Kulište“ u Niškoj Banji čeka projektante (VIDEO)

Izgradnja kompleksa od 10 bazena sa vodopadom i kružnim stazama u samom centru Niške Banje pored kupatila 5 poznatom pod nazivom „Kulište“ moraće još malo da sačeka. U Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj kažu da je javna nabavka za projektovanje samih bazena propala jer se niko od projektanata nije javio, pa će biti raspisana nova. Projekat je vredan 60 miliona dinara i realizovaće se u saradnji sa državom.

 

 

“Projekat „Kulište“ radimo sa Republikom i vrednost projekta je 60 miliona dinara. Javna nabavka za projektovanje samih bazena je propala jer se niko nije javio od projektanskih kuća. Mi generalno imamo problem u gradu gde moramo da vučemo izvođače i projektanske kuće bukvalno za rukav kako bi se uključili u sam proces svih tih projekata tako da ćemo ići ponovo sa raspisivanjem javne nabavke i nadam se da ćemo imati izvođača kako bi smo završili projekat do kraja jer smo u međuvremenu rešili sa Republikom preko republičke Direkcije za imovinu zemljište koje je bilo sporno tako da imamo sve neohodne saglasnosti kako bi krenuli u realizaciju samog projekta“, kaže Dušan Radivojević, direktor KLER-a.

Kako je ranije najavio predsednik GO Niška Banja Dušan Živković, kompleks „Kulište“ nalazio bi se u blizini kupatila 5.

„U samom kompleksu je predviđena izgradnja 10 bazena sa površinom od 25 kvadrata svakog od njih na dubini od 1,2 metara koji su predviđeni za relaksaciju turista.Bazeni će se puniti preko prirodnog vodopada koji prelazi preko stene i ceo projekat je zamišljen tako da ne ugrozi prirodu i biće povezani kružnim stazama“, kazao je Živković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com