Kultura

Program Nišville Movie Summit – a

Nišville Movie Summit scena predstavlja protivtežu sivilu bioskopske svakodnevnice koja je sa profanih blokbasterskih prostora proterala dokumentarna, eksperimentalna pa i igrana muzička ostvarenja.

Program Nišville Movie Summit–a zamišljen je tako da sublimiše, ali i da razotkrije tajnu iz odnosa sedme umetnosti i džeza kao klasične muzike 21. veka. Fuziju džeza i drugih umetničkih pravaca povezuje zajednička tema – osvajanje, sticanje slobode i posebnog stila života kroz lični proces stvaralačke improvizacije.

Svake, pa i ove godine Nišville Movie Summit obara (nove) rekorde. Konkurs je bio otvoren od 15. marta do 15. juna. Prijavljeno je 537 filmova iz 78 država sa svih pet kontinenata što prema rečima organizatora predstavlja dosadašnji apsolutni rekord.

„Kao i uvek, najviše je dokumentarnih pa igranih, ali nisu manjkala i eksperimentalna ostvarenja. Nisville Movie Summit privlači sve veću pažnju sineasta preko platforme – FilmFreeway i postaje prestižna svetska manifestacija koja prikazuje muzičke i nezavisne, tzv. indie filmove. Od 537 prijavljenih filmova selekcija je za nagrade (najbolji igrani, dokumentarni i eksperimentalni film) odabrala 57“, navodi se u saopštenju.

Odabrane filmove prikazuju se u okviru programa DREAM KRISTINA STAGEA, RIVER INDIE i GARDEN INDIE BIOSKOPA.

Celokupan program Nišville Movie Summit-a možete pogledati OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com